جمعه, ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۵ مه ۲۰۱۵
واحد آمریکای سازمان عفو بین الملل و انجمن بهائیان ساکن ایالات متحده روز سهشنبه دوازدهم ماه مه میلادی میزبان نشستی در شهر واشنگتن درباره آزار مذهبی در جمهوری اسلامی ایران، با تمرکز بر روی وضعیت اقلیت بهایی در آن کشور، بودند.
چهاردهم ماه مه (۲۴ اردیبهشت ماه) هفتیمن سالگرد زندانی شدن هفت نفر از رهبران جامعه بهایی در ایران است که در سال ۱۳۸۷ دستگیر و دو سال بعد به اتهاماتی نظیر «جاسوسی برای اسرائیل» و «تبلیغ علیه نظام» به ۲۰ سال زندان محکوم شدهاند.
فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم و مهوش ثابت هفت تن از رهبران جامعه بهائیان که در زندان بسر می برند، همه اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کردهاند.
مهناز پراکند که وکالت این هفت بهایی معروف به «یاران ایران» را بر عهده داشت، و همچنین بیژن معصومیان و منیر خانجانی از بستگان آنها، در نشست امروز حضور داشتند.
خانم پراکند اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ در برنامه افق صدای آمریکا به مناسبت پنجمین سالگرد زندانی شدن این هفت نفر، درباره اتهام جاسوسی برای اسرائیل گفت «مرکز بهاییها، یعنی بیتالعدل، در اسرائیل واقع شده است، دادگاه به این موضوع استناد میکرد که اسرائیل از بیتالعدل مالیات نمیگیرد، پس معلوم میشود شما در ازای این موضوع برای آنها جاسوسی میکنید. جنس استدلالها از این نوع بود.»
کمیسیون دولتی آزادی بین المللی مذهبی ایالات متحده، اواسط اردیبهشت ماه در گزارشی، ایران را به همراه چین، کره شمالی و عربستان سعودی، در ردیف کشورهایی قرار داده است که آمریکا «نگرانی ویژهای» درباره وضعیت آزادی مذهب در آنها دارد.
بر اساس این گزارش، وضعیت اقلیتهای مذهبی مانند بهائیان، نوکیشان مسیحی و اهل تسنن در ایران، طی سال ۲۰۱۴ میلادی رو به وخامت گذارده است.
جامعه بینالمللی بهائیان، که در ژنو سوئیس مستقر است، در اواخر شهریور ماه سال گذشته در بیانیهای گفت ایران درباره وعدههایی که پیشتر در مورد بهبود وضعیت رفتار با بهائیان داده است، صادق نبوده و به آن وعدهها عمل نکرده است.
در این بیانیه به ۳۴ مورد از تعهداتی که ایران در زمستان سال ۱۳۸۸ در برابر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قول اجرای آنها را داده بود، و عمل به آنها میتوانست بر بهبود وضعیت بهائیان در ایران تاثیر بگذارد، اشاره شده است.
بر اساس آمار جامعه بینالمللی بهائیان، حدود ۳۰۰ هزار بهایی در ایران زندگی می کنند.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیز شهریور سال گذشته در گزارشی به شورای حقوق بشر آن سازمان، ضمن انتقاد از وجود تبعیض علیه اقلیتهای دینی و قومی در ایران، گفت وعدههای حسن روحانی رئیس جمهوری ایران درمورد اعمال آزادیهای بیشتر عملی نشده و در زمینه حقوق بشر و آزادی بیان، بهبود عمدهای مشاهده نشده است.
Add new comment