29 آبان 1394
برگرفته از سایت سرویس خبری جامعه بهائی
سازمان ملل متّحد - سازمان ملل متّحد، دیروز از ادامۀ نقض حقوق بشر در ایران شدیداً اظهار نگرانی نموده تصریح کرد که افزایش تعامل ایران با جامعۀ بینالمللی در برخی از زمینهها، بدین معنا نیست که این کشور، دیگر ملزم به رعایت استانداردهای بینالمللی برای شهروندان خود نخواهد بود.
خانم بانی دوگال، نمایندۀ ارشد جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متّحد اظهار داشت که " آقای حسن روحانی رئیس جمهور ایران، در ماه سپتامبر، در نشستِ سازمانِ ملل متّحد، از گشودن `فصل جدیدی` در سال جاری در کشورش سخن گفت. ولی امروز با تصویب رسیدن این قطعنامه معلوم شد که انتظارِ جامعۀ بینالمللی در زمینۀ حقوق بشر همانا عمل است و صحبت به تنهایی کافی نیست."
خانم دوگال اشاره کرد که در هفتۀ گذشته حدّاقل ۲۰ بهائی در طهران و سایر شهرها دستگیر شدند، و حدّاقل ۲۸ مغازه متعلّق به بهائیان در ادامۀ کمپین دولت در سرکوب اقتصادی بهائیان پلمپ شده است.
خانم دوگال گفت: "نقض حقوق بشر در ایران متأسّفانه به طور بیوفقهای از زمان به قدرت رسیدن آقای روحانی در جریان بوده و به خوبی با دستگیریهای مستمرّ و بستن مغازهها، همانگونه که در این قطعنامۀ پرمحتوا و قوی به آن اشاره شده است، مشاهده میشود."
به گفتۀ خانم دوگال، "در این قطعنامه به طیف گستردهای از موارد خشونت، نظیرِ عدم دادرسیِ عادلانه، تبعیض گسترده علیه زنان، و آزار و اذیّتِ اقلّیّتها، از جمله پیروان آیین بهائی، اشاره شده است."
این قطعنامه توسّط کمیتۀ سوّمِ مجمع عمومی که به مسائل حقوق بشر در سراسر جهان نظارت میکند، با ۷۶ رأی موافق، ۳۵ رأی مخالف، و ۶۸ رأی ممتنع به تصویب رسید.
در کنارِ مسائل دیگر، قطعنامه "نگرانی شدید" و "تداومِ تضییقات و شدّتِ اِعمال محدودیّتها در حقِ آزادی فکر، وجدان، مذهب یا عقیده" را منعکس میکند.
این قطعنامه همچنین خواستار آزادی هفت رهبر زندانی بهائی و "از بین بردن هر گونه تبعیض، چه در قانون و چه در عمل، از جمله تعطیل محلّ کسب و کار، و یا دیگر موارد نقض حقوق بشر علیه پیروان اقلیّتهای مذهبیِ رسمی و غیر رسمی" گردید.
خانم دوگال گفت: "این قطعنامه، به ویژه جزئیّات تمامِ موارد کنونیِ نقض حقوق بشر در ایران را تشریح کرده و چگونگی عمل به تعهّدات ایران را در چارچوب قوانین بینالمللی روشن میسازد."
خانم دوگال افزود: "به عنوان مثال، در این قطعنامه از ایران خواسته شده است تا با گزارشگر ویژۀ حقوق بشر همکاری کامل داشته و درخواستهای مکرّرِ او را برای دیدار از این کشور بپذیرد و همچنین توصیههای مطرح شده در بررسی دورهای جهانی (UPR) سال گذشته را عمل نماید."
این قطعنامه توسّط کشور کانادا و با حمایت ۴۲ کشور دیگر به دنبال گزارشهای رسیده مربوط به نقض حقوق بشر در ایران توسّط آقای احمد شهید، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر در ایران، و آقای بان کیمون، دبیر کلّ سازمان ملل متّحد، ارائه شد. هر دو نفر از نقض روزافزون قوانین بینالمللی حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کردهاند.
برای اطّلاعات بیشتر به وب سایت زیر مراجعه کنید:
Add new comment