۲۴ خرداد ۱۳۹۶

منبع: رادیو زمانه

جامعه جهانی بهائیان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که قاتلان فرهنگ امیری، با پرداخت وثیقه از زندان آزاد شده‌اند. آن‌ها به قتل این شهروند بهائی ساکن یزد به دلیل اعتقادات مذهبی‌اش اعتراف کرده بودند.

Farhang-Amiri.jpg

فرهنگ  امیری، ۶۳ ساله در تاریخ دوشنبه ۵ مهر ۱۳۹۵ در بیرون منزل مسکونی خود در محله قاسم‌آباد یزد به قتل رسید.

قاتلان فرهنگ امیری دو برادر هستند که از مدت‌ها قبل خانواده امیری را تحت نظر داشتند و می‌دانستند که همه آن‌ها بهائی هستند. آن‌ها شب قبل از حادثه به بهانه خرید خودرو به منزل او مراجعه کرده بودند و در شب حادثه بار دیگر به منزل او رفته و او را با ضربات متعدد چاقو کشتند اما در حال فرار توسط کاسبان محل دستگیر و تحویل پلیس داده شدند.

جامعه جهانی بهائیان می‌گوید دو مظنون در جریان بازجویی‌ها و دادگاه به قتل فرهنگ امیری به دلیل بهائی بودن او اعتراف کرده و گفته بودند که اعتقادات مذهبی‌شان و سخنان روحانیانی که بهائیان را ضد اسلام معرفی می‌کنند آن دو را به ارتکاب قتل ترغیب کرده بود.

یکی از آن‌ها گفته بود: «می‌خواستیم یک بهائی را بکشیم. شنیده بودم که بهائیان، مسلمانانی هستند که از اسلام روی برگردانده‌ و مرتد هستند و ریختن خونشان ثواب است.»

برادر دیگر نیز در بازجویی گفته بود: «هدفمان کشتن یک بهائی بود. مهم نبود چه کسی باشد.»

بنا به این گزارش، آن‌ها حتی در جریان بازجویی‌ها اعلام کرده بودند که در صورت آزادی فرد دیگری را به قتل خواهند رساند.

قتل فرهنگ امیری به دست یکی از دو برادر انجام شده و به گزارش پزشک قانونی و اعترافات و تحقیقات بازپرس پرونده برادر کوچکتر نقشی در قتل نداشته و فقط دهان امیری را گرفته بوده و با چاقویی کوچک به صورت او ضربه می‌زده است.

پدر این دو برادر جوان که پیش از این از تندرو بودن آن‌ها نگران بوده و موضوع را با وزارت اطلاعات هم در میان گذاشته بود، از یک روحانی که باعث گرایش پسرانش به افراطی‌گرایی شده شکایت کرد اما یکی از مسئولان به او توصیه کرد که از شکایت خود صرف‌نظر کند.

به‌رغم تمام این مسائل و اعترافات اکنون این دو نفر با قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

دیان علائی، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد در ژنو این تصمیم دادگاه را «عملی زشت و تأسف‌آور» خواند و گفت: «چگونه یک نظام قضائی عادل می‌تواند دو قاتل را که به قتل یک فرد بی‌گناه به دلیل اعتقاداتش اعتراف کرده‌اند و تمایل به تکرار آن عمل را دارند، رها کند و به آن‌ها اجازه دهد آزادانه در اجتماع زندگی کنند؟»

قاضی دادگاه گفته است حتی اگر خانواده امیری از شکایت خود صرف‌نظر نکنند، مجازات در نظر گرفته شده برای دو جوان بسیار سبک خواهد بود.

قانون جزایی ایران دیه و قصاص را تنها در مورد مسلمانان و سه اقلیت‌ دینی مسیحی، کلیمی و زرتشتی که در قانون اساسی به‌رسمیت شناخته شده‌اند ذکر کرده است. جمهوری اسلامی بهائیت را به‌عنوان دین به‌رسمیت نمی‌شناسد

دیان علائی در این‌باره گفت: «آن‌چه بسیار تکان‌دهنده است فضائی است که اجازه می‌دهد چنین اعمال شنیعی صورت گیرند. قتل آقای امیری به‌طور آشکار نتیجۀ سال‌ها تبلیغات تنفر‌آمیز و تحریک به نفرت توسط رسانه‌ها و برخی رهبران دینی علیه بهائیان در ایران است.»

به‌گفته جامعه جهانی بهائیان در سال‌های اخیر شمار مقالات، فیلم‌ها و سایر مطالب ضد بهائی در ایران افزایش‌ یافته و در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ بیش از ۲۰ هزار مورد از چنین مطالبی منتشر شده است. افزون بر این، صدها خطبه مذهبی در سراسر ایران درباره منع معاشرت با بهائیان و تشویق به ابراز تنفر و خشونت علیه آن‌ها ایراد شده است.

دیان علائی می‌گوید: «نمایندگان قوه قضائیه ایران بارها در مجامع بین‌المللی ادعا کرده‌اند که با بهائیان مانند سایر شهروندان این کشور رفتار می‌شود؛ اما متأسفانه تصمیم اخیر این دادگاه قوانین تبعیض‌آمیز ایران علیه بهائیان و محرومیت‌ سیستماتیک کل یک جامعه از حمایت‌های اولیه و بنیادین قانونی را آشکار می‌سازد.»

پدر فرهنگ امیری، هدایت‌الله امیری نیز در سال ۱۳۳۴ به همراه شش بهائی دیگر به دلیل مذهب‌شان کشته شده بودند که در میان جامعه بهائیان این هفت شهروند کشته شده بهائی که از بستگان فرهنگ امیری بودند به «شهدای سبعه یزد» معروف‌اند.

منبع: کانال تلگرام آیت الله معصومی تهرانی

به گزارش خبرگزاری هرانا؛ قاتلین آقای فرهنگ اميری شهروند ایرانی بهایی با قرار وثیقه 200ميليون تومانی آزاد شده‌اند. اين درحالی است که آنان مدعی بودند عالماً و عامداً مرحوم امیری را به جرم باور به دیانت بهائیت به قتل رسانده‌اند تا ثواب کنند!! و در صورت آزادی باز هم به چنین جنایتی اقدام خواهند کرد. متأسفانه این قاتلین را باید مبتلا به کژاندیشی نظام آپارتاید دینی برشمرد.

این حقیقت تلخ در تاریخ معاصر ایران نشان می‌دهد که ریشهء ابتلای ما به آپارتاید دینی ثمره‌ای جز معاندت با انسانیت ندارد. به غیر از گناه نابخشودنی قتل یک انسان و شهروندی ایرانی که از حق آب و‌ گل مملکت خود برخوردار است، بی‌عدالتی دستگاه قضا نسبت به حقوق انسانی مقتول را باید با جدیت و‌ شدت تمام محکوم کنیم.

شگفتا که اگر نوجوانی پانزده ساله مرتکب قتلی ناخواسته شود، وی را تا بدان‌حد حبس می‌کنند که پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی مورد اعدام قرار گيرد؛ اما دادگاه اسلامی!! برخلاف موازین حقوقی و با اعمال تبعیض آشکار، با قاتلین معترف به چنین جنایتی هم‌داستان شده و ایشان را نه‌تنها مورد شفقت قرار داده بلكه نسبت به جنبه عمومی جرم نيز چشم پوشی می‌نمايد. قطعا نه ما و نه خانوادهء داغدار مرحوم فرهنگ اميری خواستار قصاص قاتلين نيستيم؛ اما انتظار داريم كه دستگاه قضایی كشور نسبت به این جرم جنایی بدون هيچ‌گونه تبعيضی رسيدگی منصفانه و عادلانه‌ای ترتیب دهد و از حقوق انسانی تمامی شهروندان اين كشور حمايت كامل نمايد.

دستگاه‌های مسئول می‌بايست عنايت داشته باشند كه حکم عادلانه بنابر آیات قرآن در بین «الناس» معنا می‌یابد، بدین معنی که در احقاق عدالت، انسان را باید بطور مطلق، فارغ از هرگونه دسته‌بندی دینی، نژادی، قومی و طبقه اجتماعی نگاه کرد. وَ إِذا حَكَمْتُمْ بَيْنَ «النَّاسِ» أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ كانَ سَميعاً بَصيراً. و چون در ميان «مردم» به داورى نشينيد به عدل داورى كنيد. خدا شما را چه نيكو پند می‌دهد. هر آينه او شنوا و بيناست (نساء-58).

خوار شمردن انسانیت مردمان ایران از سوی نگرشی سياست‌پيشه تاکنون برای اکثریت شیعه جز انحراف اخلاقی-اجتماعی، اعم از ابتلا به ریا، فریبکاری، دروغ‌گویی، بی‌اعتمادی، کسب مال حرام و جنایت‌پیشگی مقدس‌مآب نتیجه‌ای دربر نداشته؛ و آپارتاید دینی ناشی از آن برای دگرمذهبان ایرانی کوله‌باری از محنت و مشقت را به همراه آورده است. چنین رویکردی که مدعی انسان کردن ایرانیان بوده است، از آنجایی که فرض گرفته بود مردمان ایران تهی از انسانیت هستند، به افساد اخلاقيات انسانی انجامیده؛ به‌طوری که در حوادث این چند دهه علیه حقوق انسانی مردمان این سرزمین بخصوص دگرمذهبانی چون بهاییان؛ اهل سنت؛ مسيحيان، يهوديان، دارويش و دگرانديشان شيعه مشهود است.

در همين راستا آیت الله معصومی تهرانی بارها در مقاطع مختلف، عموم هم‌وطنان روشن‌بین و پاک سیرت –بخصوص علمای منصف دينی- را به بازبینی و بازنگری در مواضع دینی و مذهبی خود دعوت نموده تا درک کنند که عدم توجه و احترام به تساوی حقوق انسانی و شهروندی يكايك ايرانيان جز هرج و مرج و تبعيضات گوناگون اجتماعی نتيجه‌ای در بر نخواهد داشت، اما متاسفانه این آپارتاید دینی در ایران عزيزمان در حال ترويج است تا ایرانی‌کشی را صرفا بخاطر عدم باور و همراهی با انديشه حاكم مایه کسب ثواب قلمداد ‌کند و عدالت قرآنی-انسانی را فدای خودحق‌پنداریهای واهی سياسی خود نمايد.

مطالب سایت

Comments

علی's picture

علی said:

ای پسران انسان، دين اللّه و مذهب اللّه از برای حفظ و اتّحاد و اتّفاق و محبّت و الفت عالم است. او را سبب و علّت نفاق و اختلاف و ضغينه و بغضا منمائيد. اينست راه مستقيم و اُسّ محکم متين. آنچه بر اين اساس گذاشته شود، حوادث دنيا او را حرکت ندهد و طول زمان او را از هم نريزاند
حضرت بهاءالله

Add new comment

Image CAPTCHA
سایت آئین بهائی با کمال سرور به استحضار هم وطنان عزیز و شریف در ایران و خارج ایران می رساند که امکانی را فراهم نموده است تا همه فارسی زبانان اعم از ایرانی و غیر ایرانی بتوانند برای مطالعه و تحقیق درباره امر بهائی به صورت آنلاین و از طریق نرم افزار اسکایپ سلسه کتب روحی را مطالعه نمایند.
برای توفیق در این امر کافی است نرم افزار اسکایپ را روی گوشی و یا کامپیوتر خود داشته باشید. این امکان جدید از آن جهت اهمیت دارد که دوستان عزیز فارسی زبان در سراسر عالم به خصوص در کشور مقدس ایران در تمام شهرها و روستاهای دوردست که امکان تماس با جامعه بهائی را ندارند می توانند از این طریق به صورت آنلاین و امن با یکی از راهنمایان بهایی کتب روحی را در گروه مطالعه نمایند.
از دوستان علاقه مند تقاضا می نماییم آدرس یا آی دی اسکایپ خود را از طریق مکاتبه با ایمیل سایت آئین بهائی به آدرس info@aeenebahai.org در اختیار ما قرار دهند. سایت آیین بهائی نحوه شروع دوره مطالعات کتب روحی را از طریق اسکایپ با شما هماهنگ خواهد نمود.
 
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با دیانت بهایی از طریق آدرس ایمیل info@aeenebahai.org برای ما ارسال بفرمایید. همچنین برای دریافت آخرین مطالب از کانال رسمی وب سایت آئین بهایی در تلگرام استفاده نمایید. برای جستجو شناسه کاربری aeenebahai1 را در نرم افزار تلگرام جستجو کنید.