20 خرداد

وب سایت بی بی سی فارسی

دو گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به بازدید اخیر فائزه هاشمی رفسنجانی از یک رهبر بهایی و واکنش های تند به آن می نویسند که "موج جاری دامن زدن به نفرت علیه جامعه بهاییان ایران در سخنرانی مقام های مذهبی، قضایی و سیاسی" مایه نگرانی شدید است.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه ای که روز ۸ ژوئن صادر کرد به نقل از احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، نوشت:‌ "حملات لفظی مقام های حکومتی علیه جامعه آسیب‌پذیری مثل بهاییان عمیقا مایه تشویش است... و می تواند دیگران را به اقدامات تبعیض آمیز و شاید خشونت آمیز علیه این گروه تشویق کند."

در این بیانیه آمده است که تازه ترین حملات به جامعه بهاییان ایران پس از دیدار روز ۱۳ ماه مه فائزه هاشمی رفسنجانی با فریبا کمال‌آبادی، یکی از مدیران جامعه بهاییان که برای اولین بار در هشت سال گذشته از زندان به مرخصی آمده بود بالا گرفت.

این کمیساریا نوشت خانم کمال آبادی یکی از رهبران سابق جامعه بهاییان است که از ۸ سال پیش "به خاطر اجرای صلح‌آمیز مناسک دینی خود" زندانی بوده اند.

در این بیانیه آمده است که گفته می شود از زمان آن دیدار ۱۶۹ مقام مذهبی، قضایی و سیاسی به طور شفاهی یا کتبی علیه جامعه بهاییان ایران سخن گفته اند.

این بیانیه می افزاید:‌ "گزارش می شود که از ۱۸ مه تا ۴ ژوئن، در خطبه های نماز جمعه توسط روحانیان منصوب دفتر رهبر ایران اعتقادات جامعه بهایی مورد حمله، محکومیت و انتقاد قرار گرفته و بهاییت یک حزب سیاسی ساختگی در پوشش مذهب توصیف شده است."

این گزارش از جمله به حملات رسانه های ایران به جامعه بهاییان به اتهام "ارتباط با دشمن" اشاره می کند.

آقای شهید گفت:‌ "اینگونه اظهارات به خصوص از این نظر قابل تقبیح است که تعداد زیادی بهایی از قبل هدف بازداشت های خودسرانه، یورش به منازل، مصادره و تخریب اموال و کسب و کار، رد درخواست کار، و محدودیت دسترسی به آموزش روبرو بوده اند."

در این گزارش آمده است که هم اکنون ۷۲ بهایی "فقط به خاطر اعتقادات و اجرای مناسک خود در زندان هستند."

هاینر بیفلت گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد آزادی های دینی یا عقیدتی اشاره کرد که بهاییان به خاطر اینکه قانون اساسی ایران "آنها را رسما یک اقلیت مذهبی نمی شناسد" در حاشیه قرار گرفته و آسیب پذیر شده اند.

او می گوید:‌ "شعارهای بیش از پیش خصمانه علیه جامعه بهاییان از محروم کردن اعضای این جامعه از حقوق خود و برخورد با آنها به عنوان شهروند درجه دو فراتر می رود. این وضع جامعه بهایی را در برابر یک پرتگاه خطرناک قرار می دهد به طوری که ممکن است موجودیت آن تهدید شود."

آقای شهید هم گفت:‌ "پس از سال ها تعصب بی‌پرده علیه جامعه بهایی، تازه ترین دور حملات و دامن زدن به نفرت، واقعا تکان دهنده و کاملا غیرقابل قبول است."

مطالب سایت

Comments

بهزاد's picture

بهزاد said:

درود بر شما دوستان اينجانب تقاضا دارم با دوستان بهايي در شهر اصفهان ملاقات و با شركت در جلسات ضمن اشنايي با دوستان ايين بهايي از تفكرات ر اعتقادات ودر كل ايين بهاييت فيضي برده باشم

سردبیر's picture

سردبیر replied:

دوست عزیز، باعث مسرت ماست که شما برای آشنایی بیشتر با آئین بهایی اظهار علاقه نموده اید. لذا برای این که بتوانیم با شما در تماس باشیم لطفا آدرس ایمیل خود را در قسمت تماس با ما که از نوار بالای وب سایت در دسترس است، برای ما ارسال بفرمایید.

نوید 's picture

نوید said:

آن را که حساب پاک است ..... از محاسبه چه باک است ؟ نیم قرن است که در این کشور مقدس زندگی میکنم و هر روز ترفندی جدید میبینم ... اما هذاسی نیست ... زیرا اطمینان دارم قدرتی که بیش از 160 سال شیشه را در بغل سنگ نگه داشته ... از این پس نیز میتواند از خود وپیروانش به نحو احسنت نگهداری کند ...!

Add new comment

Image CAPTCHA
سایت آئین بهائی با کمال سرور به استحضار هم وطنان عزیز و شریف در ایران و خارج ایران می رساند که امکانی را فراهم نموده است تا همه فارسی زبانان اعم از ایرانی و غیر ایرانی بتوانند برای مطالعه و تحقیق درباره امر بهائی به صورت آنلاین و از طریق نرم افزار اسکایپ سلسه کتب روحی را مطالعه نمایند.
برای توفیق در این امر کافی است نرم افزار اسکایپ را روی گوشی و یا کامپیوتر خود داشته باشید. این امکان جدید از آن جهت اهمیت دارد که دوستان عزیز فارسی زبان در سراسر عالم به خصوص در کشور مقدس ایران در تمام شهرها و روستاهای دوردست که امکان تماس با جامعه بهائی را ندارند می توانند از این طریق به صورت آنلاین و امن با یکی از راهنمایان بهایی کتب روحی را در گروه مطالعه نمایند.
از دوستان علاقه مند تقاضا می نماییم آدرس یا آی دی اسکایپ خود را از طریق مکاتبه با ایمیل سایت آئین بهائی به آدرس info@aeenebahai.org در اختیار ما قرار دهند. سایت آیین بهائی نحوه شروع دوره مطالعات کتب روحی را از طریق اسکایپ با شما هماهنگ خواهد نمود.
 
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با دیانت بهایی از طریق آدرس ایمیل info@aeenebahai.org برای ما ارسال بفرمایید. همچنین برای دریافت آخرین مطالب از کانال رسمی وب سایت آئین بهایی در تلگرام استفاده نمایید. برای جستجو شناسه کاربری aeenebahai1 را در نرم افزار تلگرام جستجو کنید.