۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ (۶ مه ۲۰۱۹)
برگرفته از وب سایت سرویس خبری جامعه بهائی

مرکز جهانی بهائی- اعلان اخیر بیت‌العدل اعظم دربارهٔ ساخت آرامگاه حضرت عبدالبهاء در عکا، شور و شوقی در جامعهٔ بهائی ایجاد کرده است. انتخاب طراح این بنا و تأسیس صندوقی برای حمایت از این پروژهٔ تاریخی روز گذشته اعلام شد.

بیت‌العدل اعظم در نامه‌ای به محفل‌های روحانی ملی در سراسر جهان ، انتخاب آقای حسین امانت به عنوان طراح این آرامگاه را اعلان نمودند. این مهندس برجستهٔ ایرانی-کانادایی به عنوان طراح سه ساختمان از ساختمان‌های حول قوس کوه کرمل در حیفا و همچنین برج آزادی در تهران شناخته‌ می‌شود.

برنامهٔ ساخت آرامگاه حضرت عبدالبهاء در پیام رضوان توسط بیت‌العدل اعظم اعلان شد. در این پیام آمده است: «از عالم بهائی دعوت می‌کنیم که به ساخت مقامی پردازد که محلّ استقرار ابدی آن رمس مطهّر گردد. این بنا در مجاورت باغ رضوان، در زمینی که به قدوم جمال مبارک متبرّک گردیده، ساخته خواهد شد».

بیت‌العدل اعظم امروز اعلام کردند که آرزوی قلبی آن مجمع این است که این بنای مقدس با مشارکت عمومی همهٔ دوستان ساخته شود.

یک روز پس از درگذشت حضرت عبدالبهاء در حیفا، در روز ۲۸ نوامبر ۱۹۲۱، پیکر ایشان در اتاقی در آرامگاه حضرت باب در کوه کرمل قرار گرفت. اما این ترتیبی موقت بود تا در زمان مناسب آرامگاه مستقلی در بزرگداشت ایشان ساخته شود. مراسم خاکسپاری حضرت عبدالبهاء از نظر تعداد و تنوع شرکت‌کنندگان رویدادی بی‌سابقه در منطقه بود. حدود ده هزار نفر- یعنی بیش از یک چهارم جمعیت شهر- از هر طبقه، دین و نژاد در این مراسم حضور داشتند.

بیت‌العدل اعظم در پیام رضوان توضیح می‌دهند که این بنا «شایستۀ مقام بی‌مثیل حضرت عبدالبهاء» خواهد بود. باغی که آرامگاه حضرت عبدالبهاء در نزدیکی آن ساخته خواهد شد توسط حضرت بهاءالله «رضوان» نامگذاری شده است و مکان مقدسی است که بهائیان در طول زیارت خود از آن بازدید می‌کنند. این باغ در دو کیلومتری خارج از شهر قدیمی عکا واقع شده است. حضرت بهاءالله از سال ۱۸۶۸ تا ۱۸۷۷ در قلعۀ عکا زندانی بودند و پس از آن در خارج از دیوارهای شهر دوران زندگی خود را سپری کردند. حضرت عبدالبهاء پس از درگذشت حضرت بهاءالله، عمدهٔ سال‌های باقیماندهٔ عمر خود را در عکا گذراندند. ایشان در نهایت به حیفا نقل مکان کرده و از آنجا سفرهای تاریخی خود به مصر و غرب را آغاز نمودند.

تعیین حسین امانت به عنوان طراح آرامگاه حضرت عبدالبهاء.

 

آرامگاه حضرت عبدالبهاء در نزدیکی باغ رضوان در عکا بنا خواهد شد. حضرت بهاءالله بارها در باغ رضوان حضور داشتند و حضرت شوقی افندی از این باغ به عنوان یکی از اماکن مورد علاقهٔ حضرت بهاءالله یاد می‌کنند.

در باغ رضوان خانهٔ کوچکی قرار دارد که حضرت بهاءالله گاهی شب را در آن می‌گذراندند. آرامگاه حضرت عبدالبهاء در نزدیکی این باغ ساخته خواهد شد.

بیش از ده هزار نفر در مراسم خاکسپاری حضرت عبدالبهاء شرکت داشتند. این مراسم در روز ۲۹ نوامبر ۱۹۲۱ یک روز پس از درگذشت ایشان برگزار شد. این عکس شروع مراسم خاکسپاری در مقابل منزل حضرت عبدالبهاء در حیفا در پایین کوه کرمل را نشان می‌دهد. پیکر ایشان در اتاقی در آرامگاه مقدس حضرت باب بر کوه کرمل قرار گرفت. بیت‌العدل اعظم ساخت یک آرامگاه دائمی برای حضرت عبدالبهاء را اعلان نموده‌اند.

مطالب سایت

Comments

نسرین شهریاری 's picture

نسرین شهریاری said:

بسیار مسرور از بهائی بودنم و خوشحال از اینکه در زمان حیاتم شاهد این همه پیروزی در امر جمال مبارک هستم و ارزوی زیارت ان مقامات عزیز را دارم با تشکر از فعالان جامعه

Add new comment

Image CAPTCHA
سایت آئین بهائی با کمال سرور به استحضار هم وطنان عزیز و شریف در ایران و خارج ایران می رساند که امکانی را فراهم نموده است تا همه فارسی زبانان اعم از ایرانی و غیر ایرانی بتوانند برای مطالعه و تحقیق درباره امر بهائی به صورت آنلاین و از طریق نرم افزار اسکایپ سلسه کتب روحی را مطالعه نمایند.
برای توفیق در این امر کافی است نرم افزار اسکایپ را روی گوشی و یا کامپیوتر خود داشته باشید. این امکان جدید از آن جهت اهمیت دارد که دوستان عزیز فارسی زبان در سراسر عالم به خصوص در کشور مقدس ایران در تمام شهرها و روستاهای دوردست که امکان تماس با جامعه بهائی را ندارند می توانند از این طریق به صورت آنلاین و امن با یکی از راهنمایان بهایی کتب روحی را در گروه مطالعه نمایند.
از دوستان علاقه مند تقاضا می نماییم آدرس یا آی دی اسکایپ خود را از طریق مکاتبه با ایمیل سایت آئین بهائی به آدرس info@aeenebahai.org در اختیار ما قرار دهند. سایت آیین بهائی نحوه شروع دوره مطالعات کتب روحی را از طریق اسکایپ با شما هماهنگ خواهد نمود.
 
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با دیانت بهایی از طریق آدرس ایمیل info@aeenebahai.org برای ما ارسال بفرمایید. همچنین برای دریافت آخرین مطالب از کانال رسمی وب سایت آئین بهایی در تلگرام استفاده نمایید. برای جستجو شناسه کاربری aeenebahai1 را در نرم افزار تلگرام جستجو کنید.